Den nya modesäsongen är här och bjuder på trender för alla smaker. I år ser vi mycket 90-tal, romantiskt och axlarna får gärna synas. Den som är smart fyndar alla sina trendiga plagg på nätet.

16985-clothes

På Elles hemsida kan man läsa om vårens alla modetrender och i vår ser vi verkligen en blandning mellan en massa olika trender som spretar åt alla håll och kanter. Den som vill kan nämligen välja ett nedtonat minimalistiskt spår, medan det är minst lika rätt med maximalism och mönsterkrockar. Den som dock vill satsa på ett säkert kort som är hetare än hetast i vår, bör kika på 90-talsinfluerade kläder. 90-talet är nämligen tillbaka och vi har bland annat sett grungeromantiken göra comeback på catwalken. Dessutom håller den sportiga retrotrenden i sig från förra året och vill man uppgradera sin sportiga look och göra den mer nytänkande kan man kombinera den med en romantisk klänning.

Shoppa plaggen på nätet

För att shoppa alla vårens plagg som man måste ha om man vill skapa en trendig garderob, kan man ge sig ut på nätet. På nätet är kläderna ofta mycket billigare och det finns ett större utbud, där man kan fynda unika kläder som inte precis alla andra har. Det allra smartaste om man funderar på att klicka hem några snygga plagg på nätet, är att först surfa förbi en sida med olika rabattkoder. Här får du rabatt hos Nelly till exempel och det finns även andra nätbutiker som man kan få fina rabatter på. Det man dock behöver tänka på när man handlar på nätet är att handla från en pålitlig butik och helst prova plagget i butik innan man köper det. Handlar man exempelvis från en kinesisk webbutik riskerar man att få hem ett plagg som inte alls har rätt passform och som i värsta fall är av väldigt dålig kvalitet. Dessutom brukar det tillkomma en ganska så dyr tullavgift om man beställer sina kläder från en butik utanför EU, skriver Aftonbladet.

Flera olika trender 1075844-fashion-week

Om man ska sammanfatta årets mode i ett par trender, kan man bland annat säga att 90-tal är en av dem. Det har vi nämnt innan. Inom den här trenden är det rave och minimalism som gäller. Men det är självklart inte bara 90-tal som gäller, utan det finns fler trender som man kan haka på för att bli helt rätt i år. Dessa är bland andra:

  • Här mixas bohemiskt och romantiskt. Vi ser spets i mjuka och ljusa nyanser.
  • De flesta modehusen har någon typ av plagg i år där axlarna visas. Både en nedhasad modell och en tröja med cutouts är rätt.
  • Ränder är i princip alltid trendigt, men ännu mer i år. Nu kan vi till och med våga oss på en matchning av olika randiga plagg från topp till tå. Läs mer.