Förhoppningsvis gifter man sig bara en gång i livet och då vill man gärna att de ska bli nästintill perfektion. det finns mycket att planera och mycket att spara till. I Sverige kostar ett genomsnittsbröllop 54 000 kronor, men det finns varken botten eller tak. 

638641-laughing-brideEtt bröllop tillhör ett av de större sakerna i livet som en människa kan vara med om, och då vill man gärna planera det in i minsta detalj så man inte ångrar sig något eller att man känner att man vill göra om det. I en artikel från tidningen Expressen kan man läsa att Swedbank tagit fram en genomsnittlig kostnad för hur mycket ett bröllop i Sverige kostar. Ett bröllop som de allra flesta svenskar väljer att ha kostar ungefär 54 000 kronor, men sedan finns de fantastiska bröllop för 10 000 och sagobröllop för över 100 000 kronor. Allt handlar om att man ska skapa det bröllop som man själv vill ha och som man sedan kommer att få leva med.

Behöver inte kosta miljoner

Som sagt så finns det ingen gräns på hur mycket ett bröllop kan kosta. de som har ofantligt mycket med pengar känner ofta att de måste lägga ned en mindre förmögenhet och de som inte har så mycket att röra sig med jobbar mer med tanken att det mesta kan man ordna själv för att få till en lite mer intim känsla. När det kommer till just mindre bröllop som har en mycket personlig touch så är det även något man ser bli allt vanligare. Allt fler väljer att gifta sig utanför kyrkan och att välja in sin personlighet i det hela. kanske för att allt fler inte gifter sig inför Gud utan inför sina nära och kära och då har de hellre lila ballonger och dans än vita dukar och duvor. Nu när vi närmar oss alla hjärtans dag blir det även vanligare att man spontan gifter sig och sedan överraskar med en fest för vännerna, läs mer här. Men om man känner att man vill gifta sig men vill göra något oväntat så söker en iskyrka ett par som är villiga att gifta sig i bitande kyla, läs mer här.

Använd internet och spar tid och pengar

Allt går att finna online. Både information men även att det som ska köpas. Detta är otroligt tidseffektivt samt att man får koll på vad som finns på marknaden och kan välja och vraka. Allt fler väljer att köpa både klänning och skor online till sina brudtärnor, men även gå igenom olika typer av bröllopsklänningar. Dock är klänningen något som man gärna testar i butik med ett glas champagne. Här kommer några snabba “att tänka på” innan du spikar allt.

  • Fundera på varför du gifter dig – är det kärlek så är kärleken det viktigaste
  • Räkna med att de kommer att bli dyrare – som man gör med renoveringar
  • Bjud in gäster i tid – människor behöver framförhållning.