Rädsla för ådror, “venfobi”, gjorde att en kvinna i Storbritannien bad läkarna att amputera hennes ben. Det kan låta som ett skämt, men är till högsta grad sant.

Kvinnan i fråga menade på att hon på grund av hennes åderbråck hade återkommande panikattacker,
ibland flera om dagen, och hon skulle med det föredra att vara rullstolsbunden. Läkarna nekade dock kvinnan att amputera de friska benen, istället fick hon gå i terapi. Om terapin lyckades lösa hennes fobi framgår inte, men en kan ju hoppas. Och även om det inte är så vanligt att de män och kvinnor som har åderbråck vill amputera bort sina ben, är det många som faktiskt lider av det.

Det är dock märkligt att läkarna inte hjälpte kvinnan med sina åderbråck, istället för att endast skicka henne till en psykolog. Det finns ju bra läkarvård för patienter med åderbråck numera, och egentligen ingen anledning att inte hantera problemet om man vill.  På http://narvaderma.se/ kan du läsa mer om olika behandlingar, där kan man även göra botox och fillers, samt hantera ådernät vilket är vanligt att de med åderbråck även lider av.

Fler väljer skönhetsoperationer1179935-pain

Kanske är det för att man ser hantering av åderbråck och dylik som skönhetsoperationer som kvinnan inte fick behandla sina problem? Det är synd, men en vanlig sak i sjukvården. Man ser inte kombinationen av det ytliga och insidan och hur de kan vara ihopkopplade.

Förhoppningsvis kommer vi snart att kunna se en förändring i sjukvården, då skönhetsoperationer och plastikoperationer inte enbart förknippas med yta och dåligt självkänsla. Det är ju faktiskt så att allt fler väljer att plastikoperera sig och då måste en acceptera den förändringen. Det har pratats om en ny lag för skönhetsbehandlingar vilket ska göra det säkrare för kunden, kanske kommer den att göra en skillnad i fallet.