Att köpa en dyr och lyxig bröllopsklänning är något som många kvinnor förmodligen drömmer om. Men om man sedan går och gör drömmen till verklighet kan det bli problem. En kvinna i Dubai spenderade en halv förmögenhet på sin klänning, vilket gjorde att brudgummen valde att lämna henne.

231289-bride-holding-bouquet

Det blir allt mer populärt att ha ett personligt bröllop anpassat efter hur brudparet vill ha det och det blir även mer vanligt att lägga rätt mycket pengar på bröllopet för att göra det helt perfekt. Det som många brudpar väljer att lägga en hel del pengar på är bröllopsfesten och de flesta vill bjuda på mat och alkohol till alla inbjudna. Något annat som det kan lägga otroligt höga summor på är kläderna till brudparet, och då framförallt på brudklänningen.

La enorm summa på klänningen

I Dagens Industri kan man läsa om en blivande brud som verkligen ville lägga en rejäl slant på att få sin drömklänning som verkligen passade perfekt. Kvinnan, som bor i Dubai, la nämligen den hisnande summan 340 000 kronor på sin klänning. Problemet var dock inte bara att klänningen var dyr. Det var även så att den här summan egentligen skulle gå till bröllopsfesten och att fixa med bröllopsinbjudningar. Att kvinnan la en så här stor summa på sin klänning gjorde att hennes blivande man blev så pass rasande att han valde att blåsta av bröllopet och valde att separera från kvinnan. När mannen fick redan på att kvinnan lagt pengarna på bröllopsklänningen ville han direkt göra slut med kvinnan men huruvida kvinnan behövde betala pengarna för klänningen till mannen framgår inte.

Bättre med billigt bröllop

Klart är i alla fall att det kan vara dumt att lägga enorma summor på bröllopet, även om det gäller bröllopsfesten. Forskning har nämligen kommit fram till att de par som lägger mycket pengar på sitt bröllop skiljer sig oftare än de par som lägger lite mindre pengar.