Grön strumpa på stolsryggHerrmodet de senaste åren har framför allt handlat om strumpor. Färgglada och mönstrade strumpor har varit en större trend än button down-skjortor eller limiterade sneakers. Det här kan vara värt att tänka på i julklappsshoppingen.

Än har vi inte sett manliga modeller på catwalken med iförda enbart strumpor, men det kanske kommer. Klart är i alla fall att män har lagt mer pengar på strumpor de senaste tio åren än på många år dessförinnan. Idag är det ingen som är det minsta modemedveten som har vita strumpor med en blaffig logga på, men en gång i tiden var det inte helt ovanligt.

Såhär i julklappstider kan det vara värt att tänka på det här. Har du en modeintresserad man att köpa julklapp till, och vet inte vad du ska köpa? Då har jag några tips.

Happy Socks behöver knappast någon närmare presentation vid det här laget. Idag säljs strumporna i hela världen, och det går att hitta dem i nästan alla svenska städer. Det gör ju att man kan känna på dem innan man köper, men vill man ha något lite mer exklusivt kan man bege sig ut på nätet. Där hittar man t.ex. norsk-svenska Berg & Berg, som inte tillverkar något själva, utan beställer det mesta från Italien. De har fina strumpor i ull eller bomull, varav en del i mönster som liknar Happy Socks’, och andra mer sobra.