Allt fler killar börjar lida av kroppskomplex av olika slag. Det kan vara en kombination av ökad press på utseendet i allmänhet, men också på att allt fler killar blir överviktiga. Här skriver vi om fettreducering, ett sätt att bli av med fettpartier på utvalda ställen.

En fettreducering kan ta bort utvalda områden som man uppfattar som ocharmigt fettlager, till exempel ”kärlekshandtag” eller en dubbelhaka. Det är ganska vanligt att man i övrigt är smal och kanske till och med tränar, men att de där sista depåerna inte verkar försvinna. Du kan läsa mer om hur fettreducering funkar här: http://www.lifetimeclinic.se/behandlingar/fettreducering-lipolys/

Killar och fetma

”År 2018 var andelen med ett BMI på 30 eller mer större bland killar än bland tjejer, 7 respektive knappt 6 procent. För både tjejer och killar varierade andelen mellan 4 och 7 procent under perioden 2010 till 2018.” skriver Ung idag på sin hemsida där man också listar statistik på ungas välmående.

Det är med andra ord en tendens som verkar öka, samtidigt som användandet av sociala medier gör att många blir osäkra på sina kroppar. Många av de som gör fettreducering är kanske mer missnöjda över något särskilt parti på kroppen och gör då en fettfrysning för att minska på det fettet. Det är ett intressant sätt att ta itu med vissa envisa depåer och värt att läsa på om. Här kan du läsa på 1177 hur man kan bedöma sin vikt.

Säkert har nin hört talas om Alexander Bard som är lite av ”rantarnas” konung. Han har en del tveksamma åsikter om fetma och kanske inte har förstått det här med att fetma ofta är genetiskt och därför inget man själv alltid kan göra så mycket åt. Det är viktigt att inställningen mot fetma förändras och att man börjar prata mer öppet om det.