Smink som smetats ut och ser utsuddat ut gör att man snarare ser ful ut än snygg, vilket egentligen är sminkets syfte. Därför gäller det att fixera sminket för att få det att hålla längre. Undvik saker som hårspray och satsa istället på en bra bas och produkter av hög kvalitet.

1863761-woman-applying-face-foundation-on-her-face

En ny skönhetstrend som blivit populär den senaste tiden kan förstöra huden hos utövaren, skriver Metro. Trenden är att fixera sminket i ansiktet med hårsprej för att få det att sitta hela arbetsdagen eller festkvällen. Experter på hud säger att den här skönhetstrenden är helt tokig eftersom man använder en produkt som är framtagen för hår på huden. Sprayen innehåller en mängd med olika ingredienser som inte ska användas på hud. Några av dessa ämnen är till exempel polymerer, lösningsmedel och alkohol. Eftersom dessa ämnen inte hör hemma på huden kan de vara allergiframkallande och leda till allt från sår, till rodnad och svullnad. Dessutom täpper ämnena till huden och gör den mer oren.

Den perfekta basen

Att använda hårspray för att fixera sminket och få det att sitta på plats längre är alltså inte bra alls. Men hur kan man på ett bra sätt göra så att sminket sitter? Något av det absolut bästa att göra är att lägga en bas med bra produkter som får sminket att sedan fästa i ansiktet. De produkter som kan användas för att få sminket att fästa och skapa en bra bas är exempelvis primer och foundation. Är man ute efter en riktigt bra bas och bra produkter kan man hitta det på bland annat http://hudvardsbutik.se/. Sedan kan man avsluta med ett fixerade puder och fylla på lite av det resten av dagen för att ha den där perfekta looken hela tiden. Här nedan följer de steg som man måste ta för att fixa den där perfekta basen som gör att sminket håller:

  • Grunda genom att applicera en primer, gärna efter dagkräm. Denna gör så att din foundation håller längre.
  • Lägg sedan en foundation i en nyans som gifter sig med den egna för ett osynligt och naturligt resultat.
  • Fixera sedan basen med ett löspuder så håller den längre. Man bör dock inte ta för mycket eftersom det lätt ser onaturligt och ”kakigt” ut. Läs mer.

Fixera färgen på läppar och ögonlock 480065-various-cosmetics

För att sedan få sminket på specifika punkter som ögon och läppar att sitta kvar, krävs olika tekniker. Vill man att läppstiftet ska sitta på plats och inte riskera att bli utsmetat eller utsuddat krävs en bra läppenna, skriver man på vk.se. Läppennan får gärna vara ganska torr för att få färgen att sitta längre och bör inte bara användas vid läpparnas linjer, utan över hela läppen innan läppstift sedan appliceras. För att få ögonskuggan att sitta bra behövs primer eftersom det fungerar som ett klister på ögonlocken som faktiskt svettas mycket och som ögonskuggan annars inte fäster bra på.