Det finns flera olika anledningar till att genomgå en skönhetsoperation, och alla har vi olika anledningar. En som väljer att berätta om sitt val att operera sig är Amanda – för tidningen Metro berättar hon varför hon valde att operera sina bröst.

”– Jag var väldigt smal i tonåren, men växte till mig med både mer fett och muskler när jag kom upp över 20 år. Det gjorde att tankarna om skönhetsoperation startade igen. Men det var först förra året, när jag var 23, som jag fattade beslutet och verkligen gjorde det.” läs mer här.

460886-marking-face-for-cosmetic-surgeryAtt göra ett skönhetsingrepp är något som blir allt mer populärt och alla har vi olika anledningar till varför vi vill genomgå operationen. I citatet ovan berättar 24 åriga Amanda för Metro om varför hon valde att operera sig och hon berättar även om hur hon trodde att omgivningen skulle reagera. Till exempel trodde hon att hennes vänner och familj skulle döma hennes fåfängdhet, men så blev det inte. De stöttade henne till fullo och hon är idag tacksam över både deras stöd och över att det finns kompetenta kirurger som hjälper personer i hennes situation.

Allt fler ingrepp görs

Det är inte bara de kosmetiska operationerna som ökat i populäritet de senaste åren. Även de icke-kirurgiska ingreppen blir allt populärare. Vad många väljer är till exempel läppförstoringar och andra typer av fillers, men också att göra olika laserbehandlingar. Permanenta hårborttagningar är till exempel populärt. Vad som dock är viktigast, och även mest trendigt, är att resultatet av ingreppet ser så naturligt ut som möjligt – att se onaturlig ut är ute helt enkelt.